maandag 24 september 2007

Aantal betaalde downloads in Japan daalt voor het eerst

Aantal betaalde downloads in Japan daalt voor het eerst

Dinsdag 4 september 2007, 10:56 - Voor het eerst is het aantal betaalde muziek- en videodownloads in Japan gedaald. Een duidelijke verklaring hiervoor ontbreekt.

Gedurende het tweede kwartaal van dit jaar daalde het aantal downloads in Japan van 114,3 miljoen in het eerste kwartaal naar 111,6 miljoen. Dit blijkt uit cijfers van de Recording Industry Association of Japan (RIAJ).

Het is voor het eerst, sinds de RIAJ in 2005 met het bijhouden van de betaalde downloads begon, dat er een daling is opgetreden. De RIAJ heeft onder meer de cijfers van de Japanse iTunes Music Store en Yahoo Music meegeteld.

Niet alleen daalde het aantal downloads van betaalde muziekbestanden van internet met 9 procent, ook is het aantal downloads van ringtones in drie maanden tijd met 10 procent gekelderd tot 54,7 miljoen stuks, aldus de RIAJ.

Wel steeg het aantal verkochte ringbacktones, ringtones die klinken voordat aan de andere kant wordt opgenomen. Daarvan werden er in het tweede kwartaal ruim 25 miljoen verkocht. De Japanse muziekorganisatie heeft geen verklaring voor de plotselinge daling van het aantal betaalde downloads.

Bron: http://www.webwereld.nl/articles/47804/music

Geen opmerkingen: