maandag 24 september 2007

Sony onthult opvallende muziekspeler Rolly

Maandag 10 september 2007, 11:53 - Sony heeft in Japan zijn nieuwste muziekspeler geïntroduceerd. De Rolly rolt en draait op de grond terwijl het muziek afspeelt.

22 reacties Door Edwin Feldmann

Over de Rolly is de afgelopen twee weken al steeds meer bekend geworden. Zo was al bekend dat er slechts één knop op zit. Dat is de aan- en uitknop. Aan de uiteinden zitten twee speakers verstopt onder een klepje.

Het volume kan ingesteld worden via een ring op het toestel. Met deze ring kan de gebruikers ook de motor van de Rolly aanzetten die het apparaat op de muziek laat meebewegen.

De Rolly weegt 300 gram, heeft een ingebouwd flashgeheugen van 1 GB en kan mp3-, aac- en atrac-bestanden afspelen. Aac-bestanden die zijn gekocht via de iTunes Music Store zijn voorzien van een drm-beveiliging en kunnen niet worden afgespeeld. Tot slot heeft de Rolly een Bluetooth-functie waardoor het ook streaming muziek kan afspelen.

De Rolly is vanaf 29 september in Japan verkrijgbaar voor 40.000 yen (circa 255 euro). Of en wanneer de muziekspeler elders in de wereld wordt geïntroduceerd, is nog niet bekend.

Bron: http://www.webwereld.nl/articles/47865/music

Geen opmerkingen: